Jag heter Eva och bor i Bro socken på Gotland


Jag är en lagom tossig småländska och kunskapsnörd, som älskar livet och brinner för kunskapsdelning, landsbygden, god hälsa, digitala möjligheter och föreningar, både ideella och ekonomiska.

Pedagog med erfarenhet från såväl låg och mellanstadiet som särskolan och vuxenundervisning. Numer pensionär som sadlat om valt att skapa kurser om digitala verktyg och sociala medier, för föreningar och företagare.

Föreningslivet har haft stor plats och som född på 50-talet har jag upplevt hur viktiga föreningarna är för livet på landet, Det har hunnit bli 35 års erfarenhet av styrelsearbete i olika typer av föreningar

Efter några år inom särskolan och som vikarie i grundskolan under 80-talet, valde jag att arbeta i mindre landsortsskolor, där en av dem var som tagen från en bild ur Bullerbyn.
En vacker röd byggnad med vita knutar och med sammanlagt ca 50 elever. Under första delen av 90-talet kom också datorn in i undervisningen. En spännande och väldigt utvecklande tid.
Att som lärare ha samma kunskapsnivå som eleverna gav nya perspektiv på jobbet, både för mig och eleverna.

evaibro - digitala tjänster Utbildningar om hur företagare och föreningar använder digitala verktyg och sociala medier smart och effektivt.
evaibro -digitala tjänster

Nu vill jag fortsätta sprida kunskap, med onlinekurser om digitala verktyg och sociala medier för att hjälpa föreningar och företagare på landsbygden att bli synlig i den stora digitala floden. Kurserna bygger jag efterhand och när du prenumererar på nyhetsbrevet missar du ingenting.
Efter 9 år som ordförande i min sockens fiberförening och ytterligare tre som vice ordförande i Gotlands paraplyförening, Fibernät Gotland har jag hunnit lära mig mycket om Sveriges uppbyggnad av vår digitala motorväg.
De ekonomiska föreningar som byggt och förvaltar de s.k. byanäten, är avgörande för att hela Sverige ska få en stabil fiberuppkoppling.

De stora aktörerna, som alltför ofta väljer att gynna städer och tätorter, gynnas med de bidrag som avsatts för digitaliseringen av vårt land, på byanätens bekostnad.

Lands- och -glesbygd riskerar att bli förlorare i den digitalisering som just nu pågår och det vill jag berätta om i kunskapsdelande i bloggar, intervjuer och föreläsningar med experter inom föreningar och företag.
Du får ta del av mina nätverk och frivillig organisationer som jobbar för en rättvisare fördelning av ekonomiskt stöd för att få hela Sverige digitaliserat och därmed möjligt att bo och leva på.

Hur hamnade jag på Gotland?

I hela mitt liv har jag emellanåt halkat på små eller stora bananskal, som fört in mig på oväntade livsvägar.
Som t.ex när jag blev ⅓ ägare till en liten gård på Gotland.

En bruten fotled kunde ha ändrat min livsväg!

Kalmar stads sista isfläck höll på att stoppa projektet och ge min livsväg en annan riktning.

Med en bruten fotled kändes resan över till ön omöjlig. Men efter något dygns fundering bestämde jag mig för att genomföra köpet ändå, utan att se fastigheten först. Jag litade helt enkelt på dotri och hennes blivande man.
Så här bor jag nu sedan 2007, tillsammans med dotter, svärson och deras två töser, mina härliga barnbarn, Danni och Izabelle. 
Min lya är inredd i en gammal kalkstensladugård, ni vet den där sorten med tjocka väggar och med 60 cm djupa fönsternischer. Att den dessutom är byggd efter egna ritningar gör det ännu mysigare att bo här.
Skapandet blev en härligt kreativ tid i mitt liv.