Varför är omega 3 så viktig?

Det enkla svaret är att omegasyrorna 6 och 3 spelar tillsammans, och de behöver lite hjälp med harmonin i sin orkester.
Om de spelar falskt och disharmoniskt så betyder det att något är fel, att inflammation börjar få fäste i kroppen.

Det finns två sorters inflammation  – akut och kronisk.

Akut inflammation är när du får en sticka i fingret, det blir det svullet och gör ont. Omega 6 har triggat igång en akut och nödvändig inflammation för att stöta bort stickan.
När stickan är borta ska omega 3 stänga ner inflammationen, den behövs inte längre.

Kronisk inflammation uppstår när det är obalans mellan omega 6 och 3 under längre tid.
När omega 3 inte längre kan stänga ner inflammationen får vi ett överskott av omega 6 i systemet och de låggradiga, de tysta inflammationerna tar form. De smyger på oss tyst och försynt, gör minsann inget väsen av sig som stickan gjorde.  Vi märker inte så mycket av dem förrän de blommar upp, helt enkelt.
Hos FunMed får vi veta mer om inflammationer hur de smyger sig på!

Rätt balans mellan omega 6 och 3 är viktig för din hälsa,

Birgitta Strandvik, professor emeritus i barnmedicin, har forskat på omega 3- och omega 6-fettsyrorna och hävdar att obalans mellan dessa hotar hälsan. Det beror på att vi bytt ut mättat fett mot fleromättat, som solros och majsolja.
Hon berättar vidare att kvoten mellan omega 6 och omega 3 har ökat från 1 eller 2:1 till uppemot 20:1 Om du inte har en balans mellan omega 6 och 3 är risken stor att du får symtom som hudutslag och inflammationer i största allmänhet.

Därför valde jag Zinzino!

Med Zinzinos test vet jag att mina omega 3 och omega 6 nivåer är i balans, men för att må så bra jag kan, vill jag ändå lära mig mer om kroppen och dess funktioner. Tack vare underbara människor i fantastiska nätverk, forskare och näringsexperter kan jag, när jag vill lära mig mer i ett bibliotek av föreläsningar, filmer och texter.

Därför valde jag att bli oberoende partner Zinzino.

Om du vill veta mera är du välkommen att fråga.